Националният отбор на България по плажен футбол пропусна страхотна възможност да запише първата си победа в официален мач, както и да се класира за осминафиналите на квалификациите за световното първенство в Таити догодина. Селекцията на Симеон Христов отстъпи с 1:3 на Израел в последния си двубой от група "Е" на пресявките в Москва.

Националите водеха в резултата 87 секунди преди края, ако бяха вкарали втори гол, щяха да се наредят сред четирите най-добри трети отбора в групите и да получат шанс да се борят за влизане в полуфиналните квалификационни групи.

Израел изравни от дузпа, а развръзката в срещата настъпи 49 секунди преди последния сигнал, когато Калоян Цветков получи втори жълт и съответно червен картон и съдията осъди втора дузпа, която израелците реализираха.

С гол пасив и човек по-малко българският тим допусна и трети гол 27 секунди преди финала на мача. В 8-ата минута Филип Филипов реализира почетното попадение за България. С пълния обрат Израел си осигури място на осминафиналите в квалификациите. България отпадна без спечелена точка, след като бе победена и от Италия (2:4) и Унгария (1:2).