Футболистите от националния отбор, които са на лагер-сбор за приятелската среща със Саудитска Арабия дариха фланелка с автографи за благотворителен търг в полза на деца с увреден слух. 

Мероприятието ще се проведе по време на турнира на Асоциацията на българските фенклубове на чуждестранни отбори у нас, на който Българският футболен съюз и президентът Борислав Михайлов са официални партньори. 

"Надяваме се, че фланелката ще се продаде на колкото се може по-висока цена, за да бъде подпомогната благородната кауза. Когато има нужда, ние винаги сме насреща", заяви защитникът на националния отбор Васил Божиков.

На благотворителния търг ще бъдат разиграни екипи, сувенири и други футболни артикули, а събраните средства ще бъдат предоставени на Асоциация на родителите на деца с увреден слух (АРДУС). 

Надпреварата ще се проведе на терените на "Спортна София" в Зона Б5 (ул. Българска морава 2) на 11 и 12 ноември. Официалното откриване е на 11 ноември от 12:00 часа, а финалът е на 12 ноември от 15:00 часа.

Това е осми традиционен турнир и пети под егидата на Асоциацията на българските фенклубове на чуждестранни отбори у нас.

Българският футболен съюз осигурява безвъзмездно съдиите, които ще ръководят мачовете от турнира.