Националните състави на „Отбор на надеждата” приключиха подготовката си за единадесетото световно първенство по футбол за бездомни хора, в което ще вземат участие от 10 до 18 август. Шампионатът ще се проведе в полския град Познан и България ще бъде представена на него от мъжки и дамски тим. Двата състава завършиха в неделя 8-дневния са подготвителен лагер на базата на „Спорт палас” край гр. Варна и се прибраха в София с автобус, осигурен безвъзмездно от партньора на отбора „Юнион Ивкони”.

В рамките на подготовката бяха направени принудително две промени в мъжкия тим. Броени дни преди Мондиала в състава му попаднаха Илиян Илиев, който до началото на това лято беше настанен в пловдивския дом за деца лишени от родителска грижа „Рада Киркович” и Любомир Ахади от „SOS детски селища”. Само преди 2 седмици по спешност на треньорския пост в тима се завърна и Методи Здравков, след като специалистът Илия Иванов не можа да завърши тримесечната си работа заради лични проблеми. Въпреки промените в последния момент, Здравков успя да изгради добър колектив, който се представи на високо ниво в контролите срещу футзалните тимове на „Спартак” (Вн) и „Пикадили”. Двубоите с варненските състави се играха в четвъртък, петък и събота, а срещите бяха организирани от Аматьорска мини футболна лига, в която двата отбора завършиха на първо и второ място през миналия сезон.

Същевременно дамският състав на „Отбор на надеждата”, който стана европейски шампион в края на юни, ще бъде приет на 6 август от кмета на София Йорданка Фандъкова. Срещата е насрочена за 11:00 часа в зала „Официална” на Столична община. Два дни по-късно националите заминават за световното първенство в Познан.