Националният отбор на България бе разбит от Гърция с 1:5 в решителна среща от квалификациите за европейско първенство по футзал.

Пред пълни трибуни на зала "Скаптопара" в Благоевград родните национали започнаха вдъхновено решителния двубой за първото място на турнира, което можеха да спечелят единствено с победа над „елините”.

Още в 4-ата минута обаче възпитаниците на Венелин Иванов губеха в резултата, след като Антониос Манос вкара с мощен удар за 0:1. До края на полувремето нови попадения не паднаха.

Втората част започна повече от добре за нашите и в 21-ата минута Йосиф Шутев изравни за 1:1. Българите продължиха да атакуват, а гърците се бранеха организирано, разчитайки на контраатаки. Тактиката на гръцкия отбор се оказа по-успешна и в 31 минута Йоанис Делапортас направи резултата 1:2.

Родните национали заиграха "ва банк", като в атака тръгна даже и вратарят Костадин Белинов, но в 35-ата минута Антониос Манос вкара за 1:3. Вечерта за българите се вгорчи още повече след автогола на Станислав Василев в 39-ата минута за 1:4. В последната 40-а минута на мача гърците получиха право и на дузпа, която Сократис Мордокутас реализира за крайното 1:5.

Така Гърция спечели турнира в Благоевград и се класира за следващия квалификационен кръг, който ще определи финалистите за европейското първенство по футзал. България завърши турнира с една победа, едно равенство и една загуба.