Трагичното представяне на националния отбор по време на японското турне продължава да бъде основна тема във футболната ни общественост. Катастрофата с 2:7 срещу Япония и с 0:4 от Дания засега е без последици, но все още излизат пикантни подробности около азиатското приключение. Няколко часа преди втората контрола с Дания националният ни отбор е останал без лекар, пиеш “Меридиан Мач”. Докторът си тръгнал от лагера, тъй като бил привикан във Франция. Преди откриването на Евро 2016 в страната домакин се провели лекции на лекари на национални отбори относно новите антидопингови правила.

Доктор Валентин Великов отдавна знаел, че ще бъде ангажиран на въпросното събитие, но остава въпросът защо не е бил подсигурен негов заместник. Липсата на лекар е шокирала играчите, които едва ли са виждали подобно нещо дори по време на детско-юношески мачове.

Още нещо накарало японците да ни се смеят. Загрявката на националите преди срещата с Дания е била водена от...кинезитерапевт. По принцип това е задължение на кондиционния треньор или помощника на Ивайло Петев – Алекси Желязков. Както е известно, Роко Перота премина в Левски още през януари и в момента “трикольорите” нямат кондиционен спец въпреки желанието на БФС да назначи такъв.