Селекционерът на България Любослав Пенев събра 12 национали за първа тренировка световните квалификации с Дания и Чехия от Група “B” на зона Европа. Лагерът на националния отбор започна днес в Правец. На 12 октомври България приема Дания на Националния стадион „Васил Левски” в София, а на 16 октомври гостува на Чехия в Прага.

Първата тренировка на националите бе на най-новия терен на спортния комплекс в Правец и бе с възстановяващ характер. Групата бе съставена основно от футболисти играещи в родното първенство – представителите на шампиона Лудогорец (Йордан Минев, Светослав Дяков и Иван Стоянов), тези на Литекс (Николай Бодуров, Илия и Георги Миланови, Георги Илиев и Александър Александров (Черно море), Владимир Гаджев („Левски”), Стоян Колев (Черноморец Бургас), Стефан Велев (Берое) и единствения легионер Валери Божинов (Верона, Ит).

В хотел „RIU Правец”, където е базата на националите останаха Емил Гъргоров от Лудогорец и Георги Сърмов от турския Касъмпаша. Двамата получиха контузии вчера и днес минаха ядрено-магнитен резонанс, за да се установи сериозността на травмите им.

В неделя националите имат само една тренировка и тя е следобед.