Националният отбор на България по футбол се завърна днес след двата приятелски мача с Холандия и Турция. “Лъвовете” победиха “лалетата” с 2:1 и загубиха от съседите с 0:2.

Селекционерът Любо Пенев призна, че е доволен от видяното и ще разчита на абсолютно всички български играчи за предстоящите световни квалификации.

"За мен оценката е много добра за тези два мача. Момчетата работиха с мен 2 лагера вече, в които изиграхме 3 приятелски срещи. В единия мач победихме, в другия загубихме, в третия направихме равен. Доволен съм от това, което виждам. Сега ни предстои да намалим грешките, за да намалеят респективно и загубите. Хората тук са шокирани от радост от победата срещу Холандия. В мача с Турция не играхме толкова добре, колкото срещу Холандия", започна Пенев на летището.

"В правилната посока сме, нещата са добре. Има доста неща, които трябва да изчистим, ще направим анализ на тези два мача. Имам статистиките, имам видео, важното сега е момчетата да направят една добра почивка, да се възстановят. Държим непрекъсната връзка с президента на БФС. Ще определям групата спрямо спортната форма на всеки един. Колкото повече играчи имам на разположение, толкова по-добре. За мен всички са звезди, след като са в националния отбор. Току що се видях с Мартин Петров, пожелах му успех. Абсолютно всички футболисти влизат в плановете ми за мача с Кипър и групата за квалификациите. Август месец ще имаме отговори на някои от въпросите, които толкова вълнуват футболните хора".

"Неслучайно исках силни съперници, защото именно те ни показват къде бъркаме и къде не. Не съм доволен от това, че вчера не успяхме да реализираме 3-4 положения и да изравним резултата. По пътя, по който сме тръгнали обаче няма начин да няма загуби, просто трябва да се сведат до минимум. След 2 месеца идва мач с Кипър, който ще е генерална репетиция за квалификациите за световното първенство. Важното е, че момчетата разбраха какво искам от тях. Виждаме един силен колектив, една силна група, а именно това е основното в колективните спортове", завърши Любослав Пенев.