Кое е най-доброто място за любителите на порното? Отговорът на този въпрос е унгарският град Дьор. Именно там в 19 часа днес Любослав Пенев ще дебютира като национален селекционер в контрола с Унгария.

Еротичните справочници определят Дьор като меката на порното. Там проститутките са на почти всеки ъгъл и са готови да задоволят всяко желание на зажаднелите за ласки срещу скромна сума.

В този град се снимат почти всички филми за възрастни, с които Унгария се слави по света. Освен това Дьор е домакин на ежегоден фестивал на аматьорските порно ленти, които протича при огромен интерес и привлича голям брой туристи.

Най-известната порно актриса в страната в момента Моника Кют, известна като Пийчес (Прасковката), също живее там. Дали тя ще бъде на трибуните на стадиона, не се знае, но там със сигурност ще бъде горещо. Местните жени са доста атрактивни и повечето от тях напомнят като визия родните попфолк певици.

Извън еротичната тема Дьор е най-старият град в Унгария и шести по големина. Първите заселници по тези земи са келтите още в годините преди новата ера. Разцветът започва през 9 век, за да се стигне до 1743 година, когато императрицата Мария Тереза го обявява като „свободен кралски град”.

Дьор е културен и университетски център, както и популярна туристическа дестинация. Градът има много красив център със запазени барокови сгради. Интересни са катедралата в готически стил и историческия център. Старинното ядро на града е на хълма Капталан, където се срещат реките Дунав, Раба.