Футболните ни национали до 19 г. вече за забравили пораженето от Германия с 0:3 на старта на Европейското първенство в Унгария. Това това твърдят част от лидерите на тима. “Мачът с Германия е забравен и няма смисъл да се връщаме назад. Гледаме към двубоя с Украйна, в който ще излезем за победа. Нищо не се е променило, целите си остават същите”.

Това са думи на Никола Колев и на капитана Александър Любенов, двама от най-опитните пред Viasport.bg. Българите имаха тренировка, като игралите срещу Германия бяха пуснати по-рано, а останалите продължиха с технико-тактически упражнения на един от терените в базата на ФК Дьор.

"Аз лично се поузпокоих малко, като минаха 24 часа от мача с Германия. Опитваме се да не мислим за този двубой, той е минало, мислим за Украйна. Няма смисъл да гледаме назад. Готвим се за вторник, ще направим всичко възможно да заличим лошите спомени от загубата срещу Германия. Искаме да се представим много по-добре, заяви Колев.

- Имахме разбори. Разговорът си остава между нас - отборът и ръководството. Факт е, че допуснахме грешки, не спазихме някои указания на треньора. Но пък имахме много шансове за гол. При такъв резултат някой, който не е гледал мача с немците, ще си каже, че са ни смазали, пребили и така нататък. Но аз мисля, че се представихме добре. Просто не успяхме да се справим в завършващата фаза."

Вратарят и капитан на отбора Сашо Любенов пусна в един мач три гола - почти толкова, колкото за две квалификации. "Със сигурност не е хубаво да ти вкарат три гола в един мач. Но това не трябва да ни съсипва психически. Ставаме и продължаваме напред. Просто не си реализирахме шансовете срещу Германия. Нямахме късмет в завършващата фаза. Дори мисля, че имахме повече ситуации от тях, но те показаха по-добра успеваемост, започна стражът на "Левски". - Със сигурност си вадим поуките, анализираме нещата. Не играхме толкова зле срещу Германия, че да променяме много. Просто трябва да сме по-настоятелни пред гола. Дано във втория мач да сме по-спокойни, играли сме срещу този противник. Няма с какво чак толкова да ни уплаши. Отборът на Украйна не е кой знае какво. Противникът влиза здраво в единоборства. Надиграхме ги вече веднъж. Мисля, че ще ги надиграем и във вторник. Това не значи, че ни чака лесен мач, напротив."