Националният отбор по плажен футбол започва подготовката си за новия сезон с нов генерален спонсор. Това е Корпорация „Развитие“ КДА. Освен финансово, отборът ще бъде обезпечен и материално, с цялата необходима екипировка, която е предоставена от ексклузивния партньор на БФС – „Joma”. Това стана ясно на пресконферения, която Комисията по плажен футбол към БФС организира в Пресклуб „България“. На събитието присъстваха генералният мениджър на Корпорация „Развитие“ – Александър Александров, изпълнителният директор на българското представителство на „Joma“ – Валентин Николов, главният мениджър на националния отбор – Чавдар Атанасов и членът на Комисията по плажен футбол – Юлиян Арнаудов.  

„Аз съм изключително доволен и щастлив, че Корпорацията стана генерален спонсор на национален отбор по плажен футбол и ще бъде партньор на БФС. За първи път ще подпомагам мъжки национален отбор, като за мен това е гордост и искам лично да благодаря на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, благодарение на който този договор стана факт.  Всички ангажименти, които са поети към националния отбор ще бъдат изпълнени“, категоричен беше генералният мениджър на Корпорация "Развитие“ Александър Александров.   

Националите по плажен футбол ще проведат сериозна подготовка преди участието на ЕВРО лига в Унгария и световните квалификации в Италия това лято. Тимът ще изиграе четири контроли срещу Румъния. Проверките срещу северните ни съседи ще са на два етапа. Първите две ще се проведат на базата в Кранево на 1 и 2 юли. Ответното гостуване на Румъния ще е на 4-ти и 5-ти август в гр. Констанца. Това ще бъдат двете най-важни контроли преди заминаването за Унгария.

След това предстои участие на ЕВРО лига, дивизия 2 в унгарския град Шиофок. Срещите в нашата група ще се проведат от 10 до 14 август, а съперниците на България са Азербайджан, Унгария и Дания.

Предстои организирането и на турнир в Бургас за „Купата на кмета“, като националите ни ще мерят сили с тимове от чужбина.

Световните квалификации ще се проведат в Италия от 2 до 10 септември. След теглен жребий ще бъдат изиграни три срещи и след това според резултатите, можем да продължим в следващата фаза на надпреварата. Старши треньорът на националния отбор Симеон Христов ще държи да има сериозни контроли и преди тези квалификации.

Футболистите ще играят с екипи „Jома“. Всеки играч ще получи освен два броя мачови екипи, също така и екипи за свободно време, анцузи, сакове, маратонки, кърпи и джапанки.

„Очакванията ми, като всеки един българин са за добро представяне на отбора в предстоящите квалификации. Нашата роля като фирма - доставчик, е националният отбор да изглежда добре, да има самочувствие и да бъде щастлив от това, че носи екипите на“Joma”, заяви изпълнителният директор на “Joma” (България) Валентин Николов.

Държавното първенство по плажен футбол ще се проведе в четири кръга, като последният ще е суперфинал. Шампионатът стартира на 17 юни в Кранево. Участие ще вземат 10 отбора: „Одесос“ (Варна), МФК „Спартак“ (Варна), „Искър 98“ (София), „СА-МВР“ (София), ФК „Русе“, „Тича“ (Долни чифлик), ФК „Стар-Цар Самуил“, ФК „Вяра, Надежда и Любов“ (Варна), ФК „Свети Никола“ (Бургас) и ФК „Бъзън“ (с.Бъзън).

Програма на държавното първенство:

Първи кръг, Кранево (17-19 юни); Втори кръг, Кранево (24-26 юни); Трети кръг, Шкорпиловци (29-31 юли); Четвърти кръг - Суперфинал, Варна (19-21 август).