Юношеският национален тим до 19 г., родени след 1 януари 1997-ма, има нов селекционер и това е Александър Георгиев, съобщи Viasport.bg. На теория наборът още минава за U18, но пък по-големите с една година не се класираха за Елитен кръг идната пролет, а оттам загубиха и шансове за еврофиналите. Така щафетата вече е поета от възраст 1997.

Преди два дни в Нион бе теглен и жребият за първия кръг квалифиции идната есен (виж тук). Отборът не е събиран повече от година, след като през октомври 2013-а записа при загуби в Македония по пътя към "Евро 2014".

Новината за назначението на Георгиев бе потвърдена от няколко независими източника от БФС и клубовете, с които специалистът е разговарял, тъй като му предстоят лагери с новите избраници още в средата на декември и през януари.

Само допреди два месеца Александър Георгиев бе начело на България U17 (набор 1998). Смениха го с Методи Деянов, който обаче си тръгна след пресявките в Израел с вече приключилия национален тим на родените през 1996 г. Така постът в новия България U19 остана вакантен. Любопитно е, че по-рано през есента е предлаган на Александър Димитров, който тази седмица пое юздите на 17-годишните (виж тук).

Остават няколко въпросителни в юношеските национални отбори. Все още не е сигурно дали Галин Иванов остава треньор на U16 (набор 1999). Тимът е домакин на евроквалификации идния октомври (виж тук).

Също така не е ясно кой ще работи с проектонационалите от възраст 2000, които вече навъртяха няколко регионални лагера. Техен селекционер все още се води Александър Георгиев, получил тази роля след рокадата в България U17.