Най-богатата българка Петя Славова ще наследи Галя Топалова в Локомотив (Пловдив), гарантираха вчера различни източници пред "Топспорт". Според информаторите, бившата съпруга на Митко Събев се споразумяла за цената на пловдивския клуб, както и за спечелената концесия от настоящия собственик на "смърфовете".

Сделката ще бъде обявена на 21 декември на Общото събрание на акционерите на ПФК Локомотив 1936 АД. За смяната на собствениците първи се изпусна благодетелят на Литекс Гриша Ганчев, който има съвместни бизнес проекти с Топалова.

Петя Славова притежава "Феста холдинг", който включва винарски и туристически бизнес. Обявената от вестник "Пари" най-богата българка за 2008 година е мажоритарен собственик на "Инвестбанк". Нейните авоари се оценяват на 185 милиона евро. Пръв помощник на Петя Славова в бизнеса й е нейната дъщеря Жени, която е от първия й съпруг - строителният бос Венцислав Дорелов. Бъдещата благодетелка на Локо (Пд) има и син от петролния магнат Митко Събев.

Наскоро бе обявено, че Петя Славова ще се жени за трети път през май следващата година. Тя ще се врече във вярност на Светослав Радев в италианския град Стреза, където живее в палат. Мъжът на нейното сърце пък се слави с добрия си туристически бизнес. /БЛИЦ