Най-бързият футболист в България Александър Тонев има рожден ден днес. Той е роден през 1990 година в Елин Пелин. Юноша е на ЦСКА, като е един от последните силни футболисти от "червената" школа, които излязоха в чужбина и стигнаха до националния отбор. До момента Тонев има 28 мача и 5 гола за "А" тима на родината.

Още като юноша Сашо се отличаваше от останалите и специалистите в ЦСКА му предричаха успешно бъдеще. Бързината, която имаше и техниката, с която флиртуваше с топката на терена, го правеха разпознаваем и различен футболист.

След това заигра в Полша (Лех Познан), където от Астън Вила го харесаха и привлякоха през лятото на 2013 година. След това Тонев премина под наем в шотландския гранд Селтик, а през 2015 година се озова на Апенините - във Фрозиноне. През лятото на 2016-а бързоногото крило премина в друг италиански тим - Кротоне, където игра до миналата година.  

Сега Тонев е пред пореден трансфер, след като съдбата го подложи на изпитания с контузия. Травмата му вече отшумя и Сашо гори от желание отново да играе и да се доказва, радвайки футболните запалянковци. 

Екипът на БЛИЦ СПОРТ честити рождения ден на Александър Тонев и му пожелава много здраве, късмет, успехи и още постигнати върхове в кариерата!