Спартак (Плевен) остана без най-добрите си футболисти за новия сезон, в който закъсалият с финансите отбор ще се състезава в Северозападната "В" група. Ивайло Раденцов, Любомир Иванов и Кристиян Григоров вече са в Русе, където започнаха подготовката с Дунав. Преди дни треньор на русенци стана бившият изпълнителен директор на плевенския клуб Мирослав Миронов.
 
Заедно с тях към крайдунавския град замина и вратарят Станислав Антонов. Очаква се Миронов да вземе в Дунав и защитника Михаил Милчев.

Най-фрапиращото в случая е, че изброените футболисти не преминават в отбор от професионалните "А" и "Б" групи, а ще се подвизават, както и Спартак, във "В" група, само че на Североизток, където през новия сезон ще играе Дунав.

Освен въпросните петима футболисти, почти всички от основните играчи на "синьо-белите" вече си търсят нови отбори.

Друго каре от Спартак пък вече тренира с новака в Северозападната "В" група "Ботев" (Луковит). Това са опитните Петър Ванков, Мариян Блажев, Тони Паликрушев и Станислав Иванов.

По-добра реализация намериха други двама титуляри на Спартак - Иво Иванов и Цветомир Панов. Те вече са част от новака в "А" група Любимец.

Няма да играят за "синьо-белите" и двама от младите футболисти, които понесоха голяма част от тежестта на изминалия шампионат в "Б" група. Янислав Иванов премина в Калиакра (Каварна), а Васил Шопов си търси отбор.

Опитният централен нападател Владислав Василев също напусна Плевен, а юношата на "Левски" Александър Киров заигра с екипа на "Ботев" (Враца).