Звездата на “Ботев” (Пд) Атанас Курдов е бил пребит преди десетина дни в София, научи БЛИЦ от няколко независими един от друг източника. Нападателят, който е най-добрият футболист в Пловдив в момента, е имал спречкване с двама души, докато се намирал в столичния квартал “Надежда”. Инцидентът е станал между 7 и 18 март. В този период “канарчетата”, които са лидери в Югоизточната “В” група, нямаха мачове за първенство. Курдов използвал паузата и отскочил до София, за да се види с приятели.
 
От “Ботев” по обясними причини отрекоха, че нещо се е случило с техния футболист в София. Самият нападател не беше открит за коментар.

Версиите за побоя са две. Според първата Курдов е дължал пари на двамата софиянци, които, след като дълго чакали да си получат заема, накрая не издържали и набили футболиста. Според втората Наско е бил нападнат заради жена.

“Курдов си има предостатъчно пари. Кара лъскав автомобил и портфейлът му винаги е пълен. Така че – въпросната версия за дълг не отговаря на истината”, категорични са от обкръжението на бившия младежки национал, който носеше екипа на втория отбор на Байер (Леверкузен).
 
БЛИЦ припомни, че преди време неизвестни запалиха БМВ-то на Курдов, а година по-рано му откраднаха друг автомобил от същата марка.