Левски (Чикаго) за трети пореден сезон вдигна Суперкупата и стана първият отбор, успял да я пенсионира. В драматичен финал „сините“ надвиха коравия тим на Торино с 3:2 след продължения, съобщи chicago.bg. Българите стигнаха до суперфинала, след като вдигнаха Купата в „бялата“ дивизия в САЩ за над 30-годишни, която също пенсионираха. Перуанците заслужиха своето място, след спечелването на Купата в „червената“ дивизия, в същата възрастова група.

Мачът започна с едноминутно мълчание в памет на бившия президент на ПСЛ, на когото е кръстена Суперкупата – Андрю Де Вирон. „Сините“ поведоха с два гола на бившия играч на Чикаго Файър – Димитрий Коваленко. Латиносите върнаха двете попадения от статични положения. Първото полувреме завърши с резултат 1:0 в полза на Левски. В герой за „лъвовете“ се превърна бившият играч на Дунав (Русе) – Росен Каптиев, който след изпълнение на ъглов удар, засече с глава топката и разстреля от упор противниковия вратар за 3:2.

„Изключително труден мач. Играхме почти цяло първо полувреме с човек по-малко. Поведохме закономерно в резултата, но последва спад в играта и получихме два леки гола. Имахме късмет в продълженията и успяхме да отбележим. Победихме много добър отбор. Това ни е най-успешният сезон до този момент. Поздравявам всички момчета за себераздаването и им пожелавам приятно изкарване на празниците. Благодаря на феновете за подкрепата и на всички спонсори на отбора“, коментира треньорът на Левски (Чикаго) – Пламен Бежански – Газдата.

„Изпращаме един изключително тежък и същевременно много успешен сезон. На абсолютно всички в отбора ни е трудно да съчетаваме работа, семейство и футбол, но продължаваме да го правим, за да утвърждaваме корените си и защото обичаме спорта. Благодаря на двама от големите футболни организатори в Чикаго – Красимир Иванов и Димитър Атанасов, които с личния си пример ме запалиха по аматьорския футбол. При нас мачовете са истински, няма корупция и уредени срещи, радваме се на играта, също както в началото на XX век, когато се създават Левски, Славия, Ботев и Владислав. Надявам се да имаме сили да затвърждаваме успехите си през следващите сезони, тъй като вдигнахме много високо летвата. Поздравления и благодарности на всички свързани с отбора за завоюваните успехи“, каза организаторът на Левски (Чикаго) – Николай Василев.

Oще за успехите на Левски (Чикаго) - ТУК!