Истинските ветерани на “Ботев” (Враца) са пренебрегнати за честването на 90-ата годишнина на клуба, която ще бъде отбелязана на 1 май с тържество. За сметка на това в списъка с гостите е пълно с бивши футболисти на “Левски”, които явно ще дойдат по покана на директорите Пламен Николов и Чавдар Атанасов, алармираха бивши футболисти на “Ботев”. Клубът се е устремил към завръщане в “А” група след дългогодишно изгнание и честването на юбилея съвпада по най-добрия начин със силния сезон. Ръководството на “Ботев” (Враца) обаче не е изпратило официални покани до бившите играчи, треньори и ръководители на клуба, които имат най-голяма заслуга за силните години.

Повечето от тях трябвало да получат устна покана, предадена от всякакви хора и то явно с нежелание. Липсват покани за най-силните играчи на “Ботев” - Кирил Райков, Николай Пенков, Георги Каменов, Валери Цветанов, треньори като Янко Гелов, който донесе бронзовите медали във Враца, както и бившият ръководител Христофор Буковски, един от най-заслужилите за стабилното представяне на тима през 60-те, 70-те и 80-те години.

За сметка на това присъстват в списъка са Божидар Искренов, Валери Греков, Павел Панов, Даниел Боримиров, за които общото е, че са бивши играчи на “Левски” и приятели и на двамата директори на клуба, алармираха някои от ветераните.

"Програмата се крие от нас, не се анонсира, а официално нито един бивш футболист или треньор не е бил поканен. Редно ли е да се казва: иди и кажи на еди кой си да дойде. И да са пренебрегнати някои от най-големите фигури в историята на врачанския футбол. В същото време в списъка с официални гости фигурират хора с по половин или един сезон за “Ботев”, чудят се врачани.

Никой от клуба не анонсирал програмата за тържествата, като от сегашното ръководство се ограничили с едно пи-ар съобщение, в което се обяснява, че ще се положат цветя на паметника на Христо Ботев, предстои да се изиграе мач между ветерани и ще присъстват премиерът Бойко Борисов, бившият кмет на града и сега социален министър Тотю Младенов, както и други политици./БЛИЦ