България, Гърция, Сърбия и Румъния не само ще кандидатстват за домакинство на Мондиал 2030, но ще поискат и домакинството на европейско първенство. Първо ще поискаме континенталния шампионат през 2028 година, а ако въпросните две кандидатури се окажат неуспешни, ще се пробваме и за Евро 2032.

Всичко това стана ясно по време на четиристранната среща с участието на премиерите Бойко Борисов, Алексис Ципрас и Виорика Дънчила, и сръбския президент Александър Вучич, който е домакин на събитието. В сръбската столица са президентът на БФС Борислав Михайлов и спортният министър Красен Кралев.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Четиристранният формат на спортните министри и президентите на футболните федерации на България, Гърция, Румъния и Сърбия се разбраха за създаване на Комисия за подготовка на кандидатурата за Мондиала от 16 човека (по 4 от страна). 

Освен това Гърция се включва в кандидатурата на Сърбия, България и Румъния за домакинство на европейското първенство по волейбол през 2021 година. Следващи подробности по желанието на четирите страни да приемат големи спортни форуми ще бъдат обсъждани по време на следващата среща, която ще се проведе в София през февруари 2019 година. След това ще има и сбирка в Гърция през април догодина.

Както вече стана ясно, президентът на БФС Борислав Михайлов е получил схващане на крака по време на официалната пресконференция и това е наложило временно да напусне залата.