Красимир Балъков натрупа огромна популярност в Германия заради времето, в което носи екипа на Щутгарт. Немците показаха, че не са забравили легендарния халф на националния ни отбор, а най-тиражираният вестник „Билд“ направи репортаж за работата на Бала като треньор на Етър.

Статията е озаглавена „Без собствена тренировъчна база Балъков атакува Европа с минимален бюджет“. В тази връзка коментарът на треньора на Етър е кратък: „Това ще бъде сбъдната мечта“.

Пред германското издание Бала признава, че работният му ден започва в 8:00 часа сутринта и приключва в 20:00 часа вечерта. През това време води тренировките на отбора си, преговаря с играчи и спонсори, а понякога и с кмета за новите тренировъчни терени на тима.

Към моментаотборът на Бала води заниманията си на стадиона на третодивизионния Локомотив (Дряново). До края на годината обаче трябва да са готови две нови тренировъчни игрища до „Ивайло“.

„Това е още една важна стъпка за развитието на Етър“, допълва Балъков пред „Билд“.

Общият бюджет на клуба е само два милиона евро, като само половината са за отбора. Повечето играчи на тима получават между 2000-3000 евро на месец. В отбора няма национални играчи на България, отбелязва германското издание, но се впечатлява от присъствието на 20-годишния гамбиец Аласана Мане, който е под наем от Барселона.

„Такъв трансфер щеше да бъде немислим преди повече от година и половина. Той е поредното доказателство, че тук нещо се случва“, разкрива Бала.

В завършек „Билд“ пише и за новината от началото на седмицата, която прати Красимир Балъков начело на националния отбор. Пред немското издание той признава, че това е една от неговите цели в бъдеще, но преди това има друга задача: Да класира Етър за евротурнирите с минимален бюджет.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019