Тодор Неделев ще започне тренировки в Майнц 05 на 2 януари 2014 г.  Българският национал лети за Германия в четвъртък, а ден по-късно ще бъде официално представен пред феновете на отбора.

На 4 януари Майнц заминава на подготвителен лагер в испанския курорт Марбея. Там 20-годишното крило ще бъде изпробвано от Томас Тухел на няколко поста - като втори нападател, както и на левия и десния фланг на атаката. В момента Тодор поддържа форма с кондиционния треньор на "канарчетата" на базата в Коматево.

В официалния сайт на Майнц се появи материал, в който има акцент за Неделев, озаглавен „Тодор Неделев получава време”.

Треньорът Тухел казва: „Ние сме много уверени в неговите качества. Но трябва да видим как се справя с промяната. Една нова страна, един нов език, един нов отбор – наясно сме, че това може да бъде предизвикателство за един играч. Той ще ни даде достатъчно време да изберем неговата позиция.”

Неделев вече е избрал да играе с № 71. Интересно е, че това ще е и най-големият номер в Бундеслигата. Досегашният рекорд се държеше от Алек-сандру Максим (Щутгарт), Гойко Качар (Хамбургер) и Баргфреде (Вердер), които носят фланелки с №44.