Юношата на ЦСКА Евгени Игнатов каза "да" на Спартак (Плевен) и ще продължи кариерата си в тима от "Б" група. БЛИЦ отдавна ви информира за раздялата на нападателя с досегашния му тим Видима-Раковски и за това, че той е пред преминаване в Спартак. Днес Игнатов проведе първа тренировка в Плевен.

Нападателят, известен с прякора Бамзи, е роден на 4 юни 1988 година. Той е от в село Кирчево, област Ловеч. Висок е 176 см. Играе като ляво крило. Юноша е на ЦСКА, като обаче е недооценен в родния си клуб и се принуждава да си търси късмета на други места. След като излиза от школата на "армейците" преминава в Чавдар (Етрополе), където за два сезона в Западната "Б" група изиграва 58 мача и записва 22 гола. През есента на сезон 2009/2010 играе в "А" група със Сливен като отбелязва изравнителния гол за "войводите" за 1:1 при домакинството им на "Левски".

През пролетта на същия сезон Игнатов преминава под наем в друг член на "А" група - Спортист (Своге). През сезон 2010/2011 отново облича екипа на Сливен в "А" група и играе в 13 мача. През пролетта преминава във Видима-Раковски. През сезон 2011/2012 остава при севлиевци в "А" група и записва 19 мача. През настоящия сезон 2012/2013 е играл само в 6 мача за Видима-Раковски, но има 4 гола. Игнатов пропусна доста от мачовете заради контузии.

С привличането му треньорът на Спартак Красимир Бислимов търси заместник на трайно контузения Симеон Рудашки по левия фланг, но няма да е изненада, ако използва новото попълнение и в центъра на атаката.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ