ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Третодивизионният ОФК Костинброд скочи на Левски, ЦСКА и БФС заради отлагането на мачовете му срещу дублиращите отбори на "сините" и "червените". Тимът, воден от треньора Христо Коилов, е втори в класирането и има само точка по-малко от лидера Вихрен (Сандански).

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

ОФК Костинброд недоумява как е възможно школите на грандовете ни Левски и ЦСКА да не могат да съберат 18 играчи и се стига до отлагането на втори пореден мач на тима им. От клуба възроптаха и срещу БФС - не били уведомени, че няма да играят срещу "червените", след като играчи от втория отбор на ЦСКА били ангажирани със срещата за Купата на България с Гигант (Съединение).

Публикуваме позицията на ОФК Костинброд: 

"Уважаеми фенове,
ръководството на ОФК Костинброд счита за редно да ви информира за актуалните събития около клуба ни, поради вашата всеотдайна подкрепа във всяка една среща от началото на сезона. Миналият кръг, в който трябваше тимът ни да гостува на ПФК Левски София II на стадион "Георги Аспарухов", от БФС ни информираха, че срещата е отложена поради факта, че повечето им състезатели имат ангажименти с представителния им тим, който гостува на Вихрен (Сандански) за Купата на България. Сега ни предстоеше двубой срещу втория отбор на другия гранд в българския футбол - ЦСКА. От БФС счетоха, че не е необходимо през седмицата да ни уведомят, че срещата ще бъде отложена, поради причината, че представителният им отбор има гостуване за Купата на България - Гигант (Съединение). През тези две седмици нашите момчета се подготвяха за срещите, които така и не се състояха.

Ние от ОФК Костинброд смятаме, че оправдания от сорта "нямаме състезатели" за срещата са несъстоятелни и нелогични. Нима родните грандове изпаднаха до положение да нямат 18 състезатели в школите си? Какво да очакваме тогава за нивото на футбола ни? Какви очаквания можем да имаме към националния ни отбор? Защо БФС не сметна за редно да ни информира, че срещата ни и ЦСКА II е отложена и е насрочена за друг ден без да ни попита имаме ли възможност тогава?

Тези действия на родните грандове и БФС ние си ги обясняваме със страх да излязат срещу нас като лидери във временното класиране. Отложените срещи ще дадат възможност на конкурентите ни да спечелят точки и да ни задминат в класирането. Тези действия са неуважителни към футболистите ни и спортно-техническия ни щаб, които положиха неимоверни усилия, както през тези две седмици, така и през целия сезон до момента, за да можем да бъдем на това място.

Въпреки всички тези действия срещу нас, ние ще продължим да се борим да постигнем целите си. Ние не се страхуваме да изразим мнението си!

С уважение:
Александър Гидионов / изпълнителен директор/
Трайко Младенов / кмет на Община Костинброд/
д-р Атанас Тенев / Председател на Общински съвет Костинброд/
Димитър Георгиев / член на управителният съвет/
Теодор Атанасов / член на управителният съвет/
Иво Гълъбов / член на управителният съвет/".

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК