Ръководството на Нефтохимик бързо намери заместник на Димчо Ненов, който заедно с помощниците си Иван Цветанов-Трите Хикса и Тихомир Тодоров бяха уволнени след загубата с 0:2 от Спартак (Варна). Любопитното е, че "шейховете" вземат треньор от Черноморец за атаката на "А" група. Антон Спасов е новият наставник на Нефтохимик, твърди "Флагман". Негови помощници стават Станимир Димитров и Еролин Кючуков. Спасов бързо е откликнал на молбата на изпълнителния директор на "шейховете" Благомир Митрев и се е съгласил да наследи освободения по-рано днес Димчо Ненов.
spasov.jpg
До последно обаче не бе ясно кои имена влизат в щаба на Спасов. Съществувало е опция да му помагат Даниел Моралес или Малин Орачев, но и двамата са отклонили офертите. Така управата на "шейховете" се е спряла на Станимир Димитров. Триото утре ще изведе Нефтохимик за първа тренировка в Долно Езерово. И тримата треньори добре познават футболистите. Те постоянно бяха на трибуните на стадион "Лазур" по време на домакинските мачове на "шейховете".

Антон Спасов има "А" лиценз, като няма никакъв опит в мъжкия футбол. До този момент бе треньор на юношите на Черноморец. Специалистът превърна отбора на "акулите" в един от факторите в Елитната юношеска група до 19 години. Преди време Спасов за кратко беше помощник-треньор в Поморие.

БЛИЦ припомня, че през 1998 година Антон Спасов става голмайстор на "А" група, като отбелязва 17 попадения за Нефтохимик. Също с толкова завършва и Бончо Генчев (ЦСКА).