Тази сутрин ръководството на Нефтохимик реши да откаже на няколкото покани за контролни срещи в паузата на първенството.

До това становище се стигна след като четирима от основните футболисти на нафтата бяха повикани на лагер сбора на младежките национали в Ловеч.

Емануил Манев, Живко Петков, Димитър Благов и Петър Патев, вчера следобед се присъединиха към лагера на своите съотборници в Ловеч.

Според старши треньорът Димчо Ненов младият отбор на Нефтохимик се нуждае от малко спокойствие и работа върху слабостите, които допуска по време на срещите от първенството. Затова и акцентът през тази и следващата седмица ще падне върху тактически занимания и трениране на заучени ситуации. В същото време се разбра, че тимът е отказал предложения за контроли, дошли от два елитни тима. Преди тежката серия от срещи със Септември Симитли, лидерите в първенството Светкавица и Шумен, както и предстоящите мачове за купата на страната, решението за по-облекчен режим в паузата е оправдано.

След двата дни почивка от мача с Раковски завършил 1:1, днес отборът се събира на базата си в квартал Долно Езерово за първа тренировка през седмицата. Контузени след мача в неделя няма и всички футболисти ще се включат в следобедното занимание.

До края на седмицата отборът ще тренира по веднъж, а в събота и неделя футболистите ще получат почивка.