Драматична победа с 5:4 записа Нефтохимик срещу Левски (Стара Загора) при завръщането си пред родна публика на стадион "Червено знаме" в бургаския квартал Долно Езерово. Двубоят бе от 17-ия кръг на първенството в Югоизточната "В" група.

"Шейховете" бяха по-класният отбор и в течение на мача изглеждаше, че ще спечелят с убедителен резултат, но отпускане в последните минути създаде драмата в срещата.

Футболистите на Димитър Стойчев вкарваха гол след гол и докараха резултата до разгромен вид - 5:1 до 75-ата минута. Хеттрик записа Антон Спасов, а по 1 гол добавиха Ганчо Евтимов и Енчо Лемперов. Отпускане в редиците на Нефтохимик обаче даде шанс на гостите от Стара Загора да вкарат цели три попадения за 15-ина минути, намаляйки до 4:5. Това принуди всички на стадиона да треперят до последния съдийски сигнал. Все пак "зелените" спечелиха и този мач, изкачвайки се на 5-ото място в Югоизточната "В" група, след като Созопол направи равен в Сопот - 1:1.

Именно срещу Созопол е последната среща на Нефтохимик от есенния дял на шампионата, а двубоят идната неделя ще се играе в Царево поради ремонт на стадиона на Созопол. Преди това "шейховете" ще срещнат Равда в зонален финал от Аматьорската купа.

"Не знам какво се получи в последните 10-15 минути, за да се отпуснем така и да ни вкарат три гола. Все пак е хубаво, че успяхме да спечелим този мач. Надявам се да завършим успешно полусезона и да мислим за зимата. Дано ни отпуснат средства, за да можем да направим добра селекция. Нуждаем се от поне 5-6 попълнения", каза пред burgas24.bg треньорът на Нефтохимик Димитър Стойчев.

Лидер в Югоизточната "В" група след 17 изиграни кръга е Марица с 44 точки, колкото има и Равда. С по 34 са Стамболово и Левски (Карлово). /БЛИЦ

Резултатите от 17 кръг в Югоизточната "В" група:

Габровница 04 (Горно Сахране) - Димитровград 1947 1:0

ИТД Гигант (Съединение) - Стамболово 2007 1:0

Марица (Пд) - Равда 1:0

Тунджа 1915 (Ямбол) - Хасково 2:1

Металик (Сопот) - Созопол 1:1

Нефтохимик 1986 (Бс) - Левски (СтЗ) 5:4

Странджа-Металург (Средец) - Хеброс 1921 (Харманли) 2:1

Левски 2004 (Карлово) - Ботев (Гълъбово) 2:2

Розова долина (Казанлък) - Загорец (Нова Загора) 2:1

Арда (Кърджали) - почива