Кметът на Бургас Димитър Николов събра на среща водещи фигури от фенклубовете на бургаските клубове Черноморец и Нефтохимик. Както БЛИЦ ви информира, преди няколко дни избухна война между привържениците на двата отбора и се стигна до няколко инцидента в рамките на един ден. Именно това е причината за срещата, в която участваха зам.-кметът Костадин Марков и представители на ОДП - Бургас.

"Отнасям се с еднакво уважение и любов към двата отбора. Правя всичко възможно да ги подпомагам и търся финансиране откъде ли не. Тези конфликти никак не помагат на желанието ми да бъда полезен. Чрез вас, като лидери, искам да се обърна към всички млади хора с призив да помагаме на двата най-силни бургаски отбора, а не да се упражнява безсмислено насилие", каза кметът Николов.

И от Нефтохимик, и от Черноморец заявиха, че не става въпрос за извънредно напрежение между агитките. Беше изразено единодушно мнение, че извършителите трябва да бъдат наказани според закона.

"Няма място за такъв тип отношения в нашия град", казаха от двата фенклуба и категорично се разграничиха от побойниците.

Кметът призова лидерите на двете агитки да разменят телефонни номера и да поддържат комуникация помежду си, за да бъдат предотвратени нови такива случаи. Срещата премина при спазване на добрия тон.

Със съдействието на кмета Николов и с изричното съгласие на двете страни, на стадион "Лазур", който тази година е общ дом на Нефтохимик и Черноморец, ще бъдат сложени отличителните знаци и на двата отбора.