Нефтохимик подписа договор за генерално спонсорство за следващата спортно-състезателна година с лидера в продажбите на строителни материали в региона Мастерхаус, обяви официалната страница на клуба. В действителност обаче договор все още не е подписан, но има устна договорка за съвместно сътрудничество.

"Двете ръководства постигнаха споразумения да обединят усилията си в стабилизирането и изграждане на по-силен Нефтохимик. До края на седмицата предстоят да се изготви оздравителен план, както и нова структура на управление на клуба, която официално ще бъде обявена в началото на следващата седмица", се казва още в официалното съобщение на клуба.

Издръжката ще се поделя между досегашния собственик Николай Филипов и новите партньори от Мастерхаус, като двамата ще уточнят и кой каква собственост ще притежава в новоизграденото дружество. След тази среща се очаква да бъде официализирано всичко и на хартия. Тогава ще бъде обявена и новата структура на управление на първия отбор, както и на школата.