Нефтохимик и Спартак (Варна) изиграха интригуващ сблъсък за Купата на България, като "шейховете" надделяха с 8:7 след изпълнение на дузпи и се класираха в следващата фаза, където се включват и отборите от "А" група. Общо 22 бяха ударите от бялата точка в двубоя, игран на стадиона в Долно езерово.

Домакините превъзхождаха "соколите" в редовните 90 минути, но така и не стигнаха до гол. В 74-ата минута Симеон Златев пропусна дузпа и лиши Нефтохимик от успеха, което прати мача в продължения. И в тях обаче не бе отбелязан гол и последва изпълнението на дузпите. При тях двата тима си размениха по един гол, след което вратарят на Спартак Мирослав Марков пропусна.

До 3:3 нямаше пропуск, но тогава Ангелов от Нефтохимик не успя да вкара. Последваха четири поредни точни изпълнения за 5:5. Кателиев пропусна, но капитанът на "шейховете" Милен Христов върна жеста и драмата продължи с пълна сила. След нови четири точни изпълнения резултатът стана 7:7. След това дойде фаталният пропуск на Илчо Илчов за гостите и Иван Янчев отбеляза за крайното 8:7, което прати Нефтохимик в следващата фаза на турнира.