Втородивизионният Нефтохимик обяви първите две зимни попълнения. "Шейховете" от Бургас привлякоха вратаря Павел Станев от "Ботев" (Враца) и Любомир Божинов от Локомотив (София), и двамата със свободни трансфери.

"Преговаряме с още 3-4 футболисти от различни клубове. Имена към момента няма да съобщаваме, но всичките са сериозни играчи и ще ни бъдат от полза в целта, която е завръщане още този сезон в "А" група, заяви за БТА спортно-техническият директор на клуба Костадин Джамбазов.

Станев и Божинов са подписали договорите си и те ще бъдат депозирани в БФС след Нова година.

Джамбазов добави, че първата тренировка на Нефтохимик за 2012-а ще бъде на 9 януари. Селекцията на Ангел Стойков ще се подготвя при домашни условия до 16-и. На следващия ден отборът заминава на първи лагер в Несебър, където ще остане до 28-и. В момента се работи и по организирането на втори лагер, който трябва да бъде през февруари. Пет сигурни зимни контроли е организирало до момента ръководството на тима. Противниците са елитните Черно море, Берое, Славия, както и играещите в трета дивизия Созопол и Мастер (Бургас).

"За момчетата е необходимо да се сблъскат с противници от по-високо ниво, за да имат ясната идея какво ни чака напролет", обясни Джамбазов.