Нефтохимик ще подаде жалба срещу съдията Георги Давидов от Велико Търново, който ръководи днешната среща от 19-ия кръг на "Б" група срещу Любимец. "Шейховете" паднаха с 1:2, като това поражение ги свали на 4-о място с 35 точки. Победата пък изравни по точки Любимец с Нефтохимик, а 35 има още и Банско. С повече са единствено "Раковски" - 38, както и Светкавица - 36.

"За първи път в живота си виждам такава дузпа. Наш защитник гардира топката на аутлинията и тя излиза в аут. Играч на домакините посяга зад гърба му с опита си да докосне топката, но пада. И съдията дава дузпа! Не знам дали някога някъде е давана такава дузпа и не знам дали ще видя някога подобно нещо", коментира пред БТА шокираният изпълнителен директор на Нефтохимик Благомир Митрев.

Той добави, че през първата част реферът ръководил що-годе според правилата, но след почивката отсъжданията му подлежат на доста забележки.

В 38-ата минута Васил Калоянов открива резултата за Нефтохимик, след което домакините стигат до пълния обрат с две попадения на Антон Огнянов. За селекцията на Веселин Великов това е пета поредна победа.