Преди днешната тренировка на Нефтохимик, изпълнителният директор на клуба Благомир Митрев представи новия спортен директор - Пламен Николов. Двамата проведоха кратка беседа с треньорите и футболистите, след което изгледаха отстрани първото занимание на "шейховете" за новата седмица.

Двама от играчите на Нефтохимик тренираха на облекчен режим. Момчил Желев продължава да се възстановява от контузията си в глезена, като най-вероятно капитанът ще пропусне и двубоя с Калиакра в края на седмицата. След мача с Шумен (2:0) с проблеми е халфът Галин Димов, но той ще бъде готов до ден-два да се включи пълноценно в тренировките.

Програмата на отбора до края на седмицата включва едноразови тренировки. В събота сутринта група от 18 футболисти на отбора ще замине за Балчик, където ще отседне преди мача с Калиакра. В събота след обед е предвидена една тренировка, а в деня преди мача - кратко тонизиращо занимание. Двубоят от 11-ия кръг на "Б" група е в неделя от 14:30 часа. Преди него Нефтохимик изостава само с 1 точка от лидера Спартак (Плевен).