Нефтохимик спешно събира играчи, стана ясно след като днес отборът стартира лятната си подготовка на Нефтохимик.

„Възможно най-бързо трябва да съберем състезатели, с които да направим добър отбор, за да може Нефтохимик да играе важна роля в първенството. Освободени бяха десетима състезатели, привлечени са нови. Клубът трябва да изгради нова визия. Относно Детско-юношеската школа ще се следва една агресивна политика спрямо  селекцията на деца и юноши. Бъдещите таланти, които ще изградим, ще бъдат една добра основа на Нефтохимик и когато треньорският щаб погледне към 18-19-годишните трябва да знае, че има играчи, които са готови и не им трябва много време за климатизация в първия отбор. Искаме да работим за качество, а не за количество, както много клубове" каза изпълнителният директор Пламен Михов на пресконференция преди тренировката.

„70 % от набелязаните играчи са привлечени. Преговаряме с още няколко състезатели, от които скоро очакваме отговор. Всички състезатели са свободни агенти, но сред тях има много добри футболисти. Не плащаме трансферни суми“, добави той.

Подготовката на отбора ще продължи в Бургас до 4-ти юли, когато „шейховете“ ще заминат на десетдневен подготвителен лагер в Трявна.

Те са уговорили контроли с Ботев (Пловдив), Черно море, Черноморец (Балчик), Локомотив (Горна Оряховица), Етър и Ботев (Гълъбово).