Дъждовете през последните дни отново поставиха проблема, къде да се готви представителния отбор на Нефтохимик. След добрия мач срещу ЦСКА (1:3) спортно – техническото ръководство и феновете видяха лъч на надежда в играта на отбора. Да, но "нафтата" игра на отличния терен на стадион Хаджи Димитър в Сливен. В Бургас обаче, с изключение на Лазур и Кампуса, добър терен за футбол няма.

През миналия сезон „нафтата” ползваше изкуствения терен на Кампуса, но сега пообтегнатите отношения между Черноморец и Нефтохимик не позволяват това. Именно поради невъзможността отборът да се готви при нормални условия, Нефтохимик избра терена на Общинския спортен комплекс Изгрев.

Настилката там е доста износена, теренът е с размери на детска площадка и куп други неща, но важното е, че все пак футболистите могат някъде да се поизпотят, без да газят в калта на Долно Езерово.

В отбора няма контузени играчи след мача с ЦСКА. Продължава лечението на Христо Лемперов, който има разтежение и се готви на облекчен режим. Утре след тренировката ще бъде определена групата за мача в събота срещу Локомотив (Пловдив). След подобрената игра в последните няколко кръга, Нефтохимик напук на футболната логика, ще опита да вземе поне точка от гостуването си на негостоприемния „Лаута”.