След три кръга стадион "Червено знаме" в квартал Долно Езерово е готов да приеме първия домакински мач на Нефтохимик. Това ще стане тази събота, когато "шейховете" посрещат състава на Спартак (Варна). Двубоят от 4-ия кръг на Източната "Б" група е с начало 17:00 часа.

По време на лятната пауза на стадиона в бургаския квартал бяха предприети ремонтни дейности, в съответствие с изискванията на лицензионната комисия към БФС, пише football24. Подменени и вече заздравели са чимовете, има и изграден тунел към изхода от съблекалните към терена, както и обособен сектор за гостуващите фенове.

Едва ли обаче Нефтохимик ще домакинства на стадион "Червено знаме" за шампионатното дерби срещу "Ботев" (Пловдив). Традиционно интересът към мачовете между двата отбора е изключително голям, а вече завърналите се в професионалния футбол клубове събират все повече фенове. По тази причина е възможно двубоят, който е на 17 септември (събота), да се играе на стадиона в Несебър. Тъй като по същото време "делфините" са домакини на варненския Спартак, ще се наложи преместване на срещата Нефтохимик - "Ботев" за неделя.