Нефтохимик проведе по нетрадиционен начин поредната си пресконференция. Големият интерес към нея, след анонсираните ден по-рано проблеми, принуди журналистите, треньорът и футболистите да се пренесат на открито, тъй като офисът на клуба се оказа тесен за множеството.

„Ще търсим победа на всяка цена над Банско в неделя", заявиха треньорът Димчо Ненов и футболистите Диян Молдованов, Юри Иванов и Любомир Божинов.

"Шейховете" приемат Банско на стадион "Лазур" в неделя от 15:30 часа. Преди двубоя Нефтохимик е лидер в "Б" група с 31 точки, "Раковски" има 29, а Банско е трети с 28.

„За този мач ще разчитаме изключително много и на феновете. В труден период сме и като игрови план, и като финанси. Но с общи усилия съм убеден, че можем да постигнем успех срещу Банско“, категоричен бе старши треньорът Димчо Ненов.

„По принцип добър футбол се прави с пари. Притиснат ли си от странични ситуации, няма как да си спокоен“, допълни още наставникът на бургазлии.

След преведената сума от Лукойл в размер на 300 000 лева, нещата се успокоиха и отборът изигра най-силните си мачове. Но само с тези средства не може да съществува професионален футболен клуб.

"Всеки, който е в кухнята на футбола може да го потвърди. Не говоря за космически бюджети, а за това да имаме сигурност", продължи Ненов.

„Ние сме на 5-6-то място в „Б“ група като бюджет. Имам предвид заплащане на футболисти и треньори. Не искам да обявявам възнагражденията, но те са ниски и когато един месец, не ги вземеш си обречен на изпитания. Никога не сме имали финансови претенции. Всеки е подписал договор и знае за какво играе. Повечето от момчетата са юноши на тима и даже не е трябвало да обясняваме как стоят нещата", каза треньорът.

"Но от друга страна искахме сигурност – да се знае, че като дойде месеца, футболистите и техните семейства ще могат да посрещнат разходите си“, заяви още треньорът на „шейховете“.

„Поели сме ангажимент към клуба „Нефтохимик“ – даже и да не се намерят пари, ние ще изкараме сезона и ще дадем всичко от себе си, но има дребни неща, за които някой трябва да се погрижи“, допълни той. Предстоящият мач с „Банско“ е обезпечен. Проблемно е гостуването в Разлог, което е след две седмици. Дано дотогава има позитивно решение на нещата", пожела си Ненов.