Нефтохимик разби с категоричното 9:0 аматьорския Свети Никола в контрола, с която лидерът в "Б" група загря за реванша с Пирин (ГД). На 16 декември (неделя) "шейховете" приемат тима от Гоце Делчев във втория двубой от 1/8-финалната фаза на турнира за Купата на България. В първата среща Нефтохимик отстъпи с 0:1.

Контролата със Свети Никола се игра пред около 100 зрители на Кампуса край Сарафово. На всеки един от присъстващите административният директор на клуба Станчо Цонев раздаде от новите календари на отбора.

Мачът ще се запомни най-вече с коректната игра и красивите комбинации при многото положения пред вратата на аматьорския тим. Треньорът на Нефтохимик Димчо Ненов даде шанс за изява на всичките си футболисти, които показаха завидно желание за игра, въпреки приятелския характер на срещата. С хеттрик се отличи Живко Петков, а 2 гола отбеляза Петър Колев. Попадения за "нафтата" вкараха още Румен Николов, Димитър Благов, Емануил Манев и Стоян Стоянов.

След мача Димчо Ненов благодари на съперника за коректната игра и полезната проверка, която изиграха двата отбора.

„Резултатът от мача е без значение. Много съм благодарен на ръководството на Свети Никола, че се отзова на поканата ни за тази учебна игра. Приятно съм изненадан от повечето наши футболисти, които изиграха мача като официална среща, с раздаване и концентрация. Сега пускаме момчетата в тридневна почивка и ще се готвим за важния мач в неделя срещу Пирин (Гоце Делчев)”, сподели треньорът на Нефтохимик.