Младата надежда на Славия и един от най-големите таланти в българския футбол в момента - Стефан Велков, се размина с трансфер в европейски колоси. Най-сериозни кандидати за подписа му са били Базел и ЦСКА (Москва), а от Манчестър Юнайтед са възнамерявали отново да го привикат на проби през лятото. В Рома също правели планове да тестват Велков. Заради нелепата контузия обаче всичко пропада и той изпуска златния шанс.

Бранителят скъса връзки в глезена и няма да играе повече от два месеца, след като беше опериран. През пролетта интересът към 17-годишния талант ще доведе до нови преговори и е много вероятен трансфер, но едва ли "червените дяволи" отново ще го привикат.

Много ядосан от случилото се е босът на Славия Венцеслав Стефанов. Шефът на Славия разбрал за нелепата контузия на Велков по време на почивката си на екзотичен остров. Стефанов веднага се обадил на младока и здраво го нахокал.

Заради травмата, получена при футбол на малки вратички, Славия се разминава с възможността да получи добри пари от трансфер на таланта в европейски клуб. Велков все пак се надява по-скоро да се завърне на терена и отново да привлече вниманието.

Предпочитана дестинация за младежа е Швейцария, където Петър Александров опитва да го уреди. Легендата на Славия дори имал разговор с Велков след операцията, на която го уверил, че Базел ще продължи да го следи. От ЦСКА (Москва) също има интерес и само от таланта зависи какво ще стане в бъдеще. Както е известно, в Базел играе футболист номер 1 на България за 2013 година Иван Иванов, а в руския гранд е победителят в анкетата от 2012-а - Георги Миланов.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА