Холандското крило на ЦСКА Грегъри Нелсън най-после получи наградата си за футболист на 22-ия кръг в “А” група. Преди една седмица той не успя да отиде в пресклуб “България”. Днес обаче Нелсън беше там и говори пред медиите.
 
„Това  втора награда за мен през настоящия сезон. Надявам се да има и още. Радвам се, че започнах да вкарвам голове. Не е важно дали те са красиви, важното е топката да влиза във вратата и да печелим. Естествено, че се надявам на попадение и в предстоящия ни мач с Локомотив (Сф)”, заяви Нелсън.
 
„През есента се усещаше напрежение между българите и чужденците в ЦСКА. Аз обаче не влизах в конфликт с никого, защото така съм възпитан. Сега нещата са наред, но не бива да забравяме, че е имало нередности, защото утре те могат да се върнат”, каза Нелсън.
 
„Голямата ни цел е да спечелим Купата на България. Трудно е да завършим втори в първенството, тъй като “Левски” имат аванс от 6 точки пред нас. Ще се опитаме да ги изместим, но няма да ни е лесно. Това обаче не е толкова важно. Важна е Купата. Имам договор с ЦСКА и искам да остана поне още един сезон. Ще бъда истински щастлив, ако догодина станем шампиони. Бих се радвал един ден да играя в Англия, защото там нивото е голямо”, добави холандецът.
 
Той имаше сили да говори и по тема, свързана с личния му живот. Както е известно, неговата приятелка е тежкоболна.  
 
„Да, приятелката ми наистина е болна от рак, но се бори с болестта и с всеки един ден се чувства по-добре и по-добре”, завърши Грегъри Нелсън.