Германската компания IFS представи днес проект за нов стадион в  София, който да бъде изграден на мястото на съществуващия "Славия" в квартал "Овча Купел".
 
Немците могат да завършат строежа за около 2 години и то да функционира през лятото на 2016 година. Цената е 40 милиона евро, които са осигурени от германски инвеститор.
 
Идеята е на стадиона да играят два столични клуба, както и националният тим по футбол. Освен Славия, която дава терена за строеж, се очаква и ЦСКА да домакинства там. Засега липсват разрешителни за строеж, но от IFS вече имат бизнес план.

Вече има сключено споразумение между Българския футболен съюз и компанията националният тим да провежда двубоите си на новото съоръжение, но в кратки срокове трябва да се намери още един софийски клуб, който да си подели стадиона със Славия.
 
"Това, което вие никога не сте имали досега, е осъществяването на мероприятия извън терена. Това означава ние да изградим главна трибуна на стадиона, където да се провеждат конференции, малки концерти. Избрали сме 80 като бройка за тези събития годишно, но тя е силно намалена, защото планът ни като цяло е изграден консервативно. В зависимост от размера на стадиона в Германия, такива мероприятия има между 200 и 1000 на година", заявиха инвеститорите.