Германският Кайзерслаутерн е в основата на проваления трансфер на Рикардо Лаборде в ЦСКА. Немците имали споразумение с Анортозис да вземат колумбиеца от лятото.
 
Именно сделката с “червените дяволи” е накарала ръководството на “Старата дама” да подпише постоянен договор с 24-годишният нападател, твърдят кипърските медии.
 
Лаборде играеше за Анортозис под наем от Атлетико (Уила), но през януари бе купен. Това стана по време, когато ЦСКА се опитваше да привлече колумбиеца.
 
“Червените” дори направиха три продложения към ръководството на кипърския клуб, но офертите бяха отхвърлени. След това се появиха информации, че “армейците” са се договорили директно с Атлетико (Уила). Трансфер обаче не се състоя, а шефовете на Анортозис се оплакаха, че българите преговарят с Лаборде зад гърба им. Те заплашиха да отнесат въпроса до ФИФА.
 
Представители на Кайзерслаутерн постоянно гледат изявите на Рикардо Лаборде в кипърския шампионат. Заради споразумението между “червените дяволи” и Анортозис е била отклонена и оферта от руски клуб за колумбиеца.