Капитанът на България Ивелин Попов шокира всички и обяви, че срещу Чехия ще изиграе последната си среща с екипа на националния отбор. 

„Надявам се да започна от първата минута, защото обявявам, че утре ще ми е последният мач за националния. Изчаках да се класираме за баражите – успяхме. През Лигата на нациите. 32-годишен съм, 90 мача и 12 години винаги съм бил част от националния отбор. Трябва да се смени поколението”, каза Ивелин Попов.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

След изказването му селекционерът Георги Дерменджиев опонира, че Попето може да помогне в баражите за класиране на европейското. 

България излиза в последен мач от евроквалификациите срещу Чехия от 19:00 часа на "Васил Левски". Срещата е без значение и за двата отбора. Гостите си осигуриха участие на Евро 2020, а "лъвовете" са на полуфинал в Лигата на нациите и две победи ги пращат също на финалите.

Попов получава първа повиквателна през 2007 година за контрола срещу Уелс. Тогава селекционер на тима ни е Димитър Пенев. През същата година записва първи минути за тима ни, след като заменя Георги Пеев в европейската квалификация срещу Холандия (0:2). През 2009 година юношата на Левски вкара първото си попадение за представителния ни тим - срещу Швейцария.