Локомотив (Пловдив) и Арда (Кърджали) стартират своето участие в новосформираната Лига на конференциите. "Смърфовете" излизат в 20:00 часа у дома срещу чешкия Словачко в първи двубой от втория квалификационен кръг. "Сините" от Кърджали пък дебютират в Европа с мач срещу израелския Апоел (Беер Шева). Срещата е в 21:00 часа на "Арена Арда".

Тази вечер дебют като треньор на Локо в евротурнирите ще направи Александър Тунчев. Младият специалист няма да може да разчита днес на Бирсент Карагарен, който е наказан. Вместо него на десния фланг ще действа Милош Петрович. 

Тунчев, както и колегата му начело на Словачко Мартин Сведик, смятат, че шансовете за продължаване напред са равни и пред двата отбора.
Съперникът на пловдивчани дебютира в евротурнирите, ако не се броят участията му в несъществуващата надпревара Интертото.

Локомотив (Пловдив) - Словачко
20:00 часа, стадион "Локомотив"
Пряко по Диема Спорт

Вероятни състави:
Локомотив (Пловдив): Пиргов, Гомис, Биков, Крачун, Томашевич, Витанов, Умарбаев, Руан, Салинас, Минчев, Д. Илиев
Словачко: Нгуен, Хавлик, Хофман, Кадлец, Дивишек, Маричек, Даничек, Навратил, Садилек, Юречка, Сисилия

Дебютантът Арда има на пръв поглед сложна задача. Израелският тим направи солидна селекция през лятото и има голям опит в евротурнирите, в които ще преследват високи цели.

Треньорът на Арда Николай Киров обаче вече има опит с отстраняването на израелски отбори. Направи го начело на пловдивския Ботев през 2017 година срещу Бейтар. Той няма да разчита на защитника Алекс Петков, който е контузен.

Колегата му начело на Апоел Рони Леви също е елиминирал български отбори в кариерата си. Първо срещу Литекс през 2006 година начело на Макаби (Хайфа), а пет години по-късно, вече като треньор на Стяуа, той елиминира и ЦСКА.

Арда - Апоел Беер Шева
21:00 часа, "Арена Арда"
Пряко по Диема Спорт 2


Вероятни състави:
Арда: Караджов, Лозев, Стоев, Крумов, Стоянов, Мартинов, Котев, Коконов, Тилев, Делев, Йорданов
Апоел: Харуш, Келтиенс, Витор, Тиби, Абаид, Сафури, Барейро, Гордана, Аколатсе, Шехтер, Анса