Българският шампион Лудогорец и отбори от ОАЕ са получили отказ на офертите си за бившия португалски национал Виторино Антунеш, пише „А Бола“. 34-годишният ляв бек, който през завършилия наскоро сезон спечели титлата и Купата на Лигата със Спортинг (Лисабон), има договор с клуба до следващото лято.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Антунеш, който през кариерата си е играл за европейските грандове Рома и Динамо (Киев), от началото на тази година имаше зелена светлина от ръководството на „лъвовете“ да вземе решение за продължаване на кариерата си. През януари именно „А Бола“ обяви, че Лудогорец има интерес към футболиста.

В последните дни бранителят е провел разговор с треньора на Спортинг Рубен Аморим. 36-годишният наставник е убедил Антунеш да остане, въпреки че не му е обещал редовни шансове за изява, тъй като на неговата позиция ще се залага на 18-годишния Нуно Мендеш.

Виторино Антунеш, който е играл още за Лече, Малага, Хетафе и др., има 13 мача и един гол за националния отбор на Португалия. Играе за представителния тим на родината си в периода 2007-17 г.

Като играч на Рома печели Купата на Италия през сезон 2007/08, а с Динамо (Киев) е двукратен шампион на Украйна и по един път триумфира с националната купа и Суперкупата на страната.