Проектът за изграждането на нов стадион на мястото на "Българска армия" е замразен, пише „Тема Спорт“. Така феновете ще трябва да чакат още неизвестно колко дълго, за да видят модерно съоръжение на мястото на настоящия  дом на "армейците". Учредяването на съвместно дружество "Спортни имоти Българска армия АД" също е зациклило и постъпки за пристъпване към подписването на каквито и да е договори няма нито от страна на ЦСКА, нито от държавата.

Така от октомври 2019-та, когато бе анонсирано то да бъде образувано, вече повече от година и половина няма развитие около него. В момента ведомството е ръководено от служебния министър Андрей Кузманов, чието единствено изказване по темата бе на 20 май и също индикира за стопирания процес.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Процедурата е в задънена улица. Доразглеждат се документите за това дружество между министерството и футболния клуб ЦСКА. Има договорености, но до момента това общо дружество не съществува. Не е регистрирано в съда. Проверяваме какъв е случаят", каза той преди месец, но оттогава няма публично изявление по темата и никой дори не повдига въпроса.

От "Армията" пък не излизат абсолютно никаква информация за строежа на нов стадион, като най-вероятно причината за мълчанието е пасивността на институциите и държавата. От ЦСКА бяха заявили готовност за инвестиции, като дори се спрягаше участието на датски консорциум. Към момента е ясно, че за строеж на нов "Арена ЦСКА" може да се мисли най-рано през 2022 година. Тази тема изобщо не е на дневен ред в последно време и дори от Борисовата градина спряха да я коментират. От началото на годината от червения клуб рязко намалиха активността си по темата със стадиона.