От 30 май до 1 юни Несебър ще бъде домакин на осмото издание на финалния турнир "Искам да бъда" за млади футболисти, в който ще участват 150 ученици с различен етнически произход от 14 до 16-годишна възраст. Във финалната надпревара ще се състезават 6 футболни отбора – на Ямбол, Карнобат, Равда, Нефтохимик, Несебър и за първи път ще се включи смесен етнически отбор от Унгария.

Турнирът се организира от Министерството на физическото възпитание и спорта и Общинския съвет на Българския футболен съюз в Бургас със съдействието на института „Отворено общество”, Балканика холдинг груп – АД, „Спорт парк фитнес – България” - АД и Община Несебър. Спортното събитие ще се проведе под патронажа на Н. Пр. Юдит Ланг – извънреден и пълномощен посланик на Република Унгария в България.

На официалното откриване на турнира на 31 май (вторник) от 12:30 часа на стадиона в Несебър ще бъде Иван Ценов – заместник-министър на МФВС. Финалната среща ще се играе на 1 юни от 11:00 часа, след което призьорите ще бъдат наградени. За всичките 6 отбора МФВС и партньорите по проекта са осигурили пълна спортна екипировка, както и тридневен престой в КК „Слънчев бряг”.

Проектът „Искам да бъда” се провежда и тази година в рамките на Националната кампания „Аз обичам спорта” на МФВС и е част от инициативите на „Десетилетието на ромското включване 2005 – 2015 г.”

Турнирът стартира в началото на март с участието на 14 отбора с над 340 млади футболни таланти. Състезанието се провежда по правилника на Българския футболен съюз, като се взимат предвид точки за отборно и индивидуално спортсменство. Целта на проекта е да насърчава честната игра и да подпомага възпитанието в толерантност и социална интеграция на малцинствата.