Треньорът на Несебър Валери Дамянов бе освободен от поста с решение на Управителния съвет на клуба. Това заяви кметът на морския град Николай Димитров, който е и член на Изпълкома на БФС.

Димитров каза, че все още не се знае кой ще води "делфините" като зимната подготовка ще бъде ръководена от помощник-треньорите. Кметът на Несебър не пожела да коментира информациите, че Георги Василев и Емил Велев са варианти за поста начело на Несебър.

Според Димитров причините за уволнението били няколко.

"Първата е невъзможността да се работи в екип. В интервютата си, той говори само и единствено в първо лице, единствено число. Пренебрегва останалите си колеги от спортно-техническото ръководството. Втората причина е, че отборът не върви добре в последните няколко кръга. Има и други неща", заяви пред "Гонг" кметът на Несебър.

След 14 изиграни срещи до момента "делфините" са на върха в Източната "Б" група с 28 точки, вторият Дунав има 26 в актива си от 13 двубоя. В последните два шампионатни мача Несебър претърпя две поражения - 0:1 от Черноморец (Поморие) и 2:3 на собствен терен от Любимец. "Делфините" отпаднаха рано и от Купата на България, губейки с 0:4 гостуването на Марек. /БЛИЦ