Сериозен скандал се разрази на първата пресконференция на Миодраг Йешич като треньор на ЦСКА. Репортер на БЛИЦ зададе неудобни въпроси на двамата изпълнителни директори Георги Илиев и Венци Живков по повод уволнението на Стойчо Младенов. Майкъла реагира остро и дори се изнерви, което може да видите в клипа, заснет от камерата ни. Първи думата взе Живков, който обясни за раздялата с Екзекутора на Ливърпул.

"Първо му предложих да се разделим по взаимно съгласие, но той отказа. Тогава го уволнихме дисциплинарна за неявяване на работа. Няма да ви цитирам сега точно дните, в които не е бил тук. Има нотариус, който е отбелязал, че Стойчо Младенов не е бил на работа. При мен няма депозирана отпуска от негова страна, каквато пуснаха други служители", заяви Живков.

На въпрос на БЛИЦ колко пари е предлагало ръководството на ЦСКА на Младенов за раздяла, директорът коментира: "Давахме му 215 000 лева, за да разтрогнем по взаимно съгласие. Той искаше обаче и неустойката от 150 000 евро. След това вече се е решило да бъде уволнен дисциплинарно."

"Вие не разбрахте ли, че собственикът решава. Той дава парите, той решава", разпалено коментира Живков.

"Не съм знаел, че Стойчо Младенов ще бъде уволнен. Предната вечер бяхме с него и работехме върху подготовката. Тогава му се обадиха по телефона и го повикаха на срещата другия ден. Попитах го за какво го викат и той каза, че не знае. Ако съм знаел, че ще бъде уволнен, защо ще пращам помощника му Анатоли Нанков в Турция да гледа терените за подготовката", каза на висок тон Майкъла.

На въпрос на БЛИЦ защо не е бил спечелен мача с Миньор в Перник миналия сезон, Живков отговори: "Мислите ли, че не сме искали да вземем този мач. Говорите само глупости."

В този момент и стъписаният Миодраг Йешич се включи в диспута за начина на уволнение на Стойчо Младенов, като даде свой пример: "Имах случай с мой работодател. С него един ден говорихме за селекция и за подготовка, отидох на другия ден и ми каза "Връщаш тези тримата в отбора!". Аз му отвърнах: "Не, няма да го направя, защото има и други, които също ще искат да бъдат върнати. Ако искате, елате да сте треньор, вместо мен". Тогава босът ми каза "Не, аз няма да седна на твоето място, някой друг ще дойде". И ме уволни. Така че собственикът може да уволни всеки и по всяко време."

Преди Йешич, в пресконференцията по въпроса с Младенов се включиха още колеги, които нападнаха двамата директори с думите: "Абсурдно е да го уволните по този начин - за несходство в характера. Защо не се разделихте с Младенов след края на полусезона и защо преговаряхте с друг треньор, докато той все още беше на пост."

Йешич и асистентите му през целия диспут, водещ се на моменти на висок тон, гледаха слисано и с недоумение от случващото се. Вижте обяснението на Майкъла и Живков пред камерата на БЛИЦ TV.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ