На страхотен екшън станаха свидетели зрителите на мача от 1-ия кръг в Югозападната “В” група между София 2010 и Велбъжд (Кюстендил). Срещата завърши 2:1 за гостите, но ще се започни най-вече с невероятните 5 червени картона!

Съдията Марио Спасов от Сливница се видя в чудо как да озапти хулиганите, съобщи vitoshanews.com. Инцидентите започнаха още в 35-ата минута, когато Весислав Иванов от домакините и Йордан Йовчев от гостите се сбиха и бяха изгонени. В 53-ата минута Велбъжд остана с 9 души на терена, защото и Денис Шаранков получи червен картон. Цифреното съотношение в мача беше изравнено в 79-ата минута, когато и Венелин Иванов от София 2010 трябваше преждевременно да се прибере в съблекалнята. Домакините завършиха срещата с 8 души, след като секунди преди края червения цвят видя и Иван Стоев.

Иначе Александър Димитров откри за кюстендилци малко преди почивката от дузпа, а новото попълнение на домакините Валентин Добревски (екс Левски) изравни в 64-ата. Трите точки за Велбъжд донесе Иво Велинов в 68-ата минута.

Сензацията в кръга дойде от петричкото село Коларово, където Чепинец победи Беласица с 2:1. Гостите, по признанието на техния треньор Атанас Стоилов, са били само на една тренировка преди старта на сезона. “Комитите” откриха резултата с гол на Владо Кабранов (5), а Дейвид Пенчев изравни в 12-ата. Иван Каракостов от Бела си заби автогол в 59-ата минута и донесе успеха на велинградчани.

Култовият тим на Чико от пазарджишкото село Бяга започна с фалстрат при дебютното си участие във “В” група. Витоша (Бистрица) се наложи с 1:0 след гол на опитния Четин Седула още в 10-ата минута. Домакините завършиха с 10 души, след като Митко Димитров получи червен картон в 86-ата минута за блъскане без топка на съперников играч.

Убедителен успех спечели и Миньор (Перник) при визитата си в Сапарева баня. За успеха на “жълто-черните” се разписаха Даниел Стефанов (64,72) и Мартин Найденов (88).