Божидар Краев подписа с отбор, намиращ се в най-отдалечената от България страна - Нова Зеландия. 25-годишният футболист подписа като свободен агент с Уелингтън Финикс, след като договорът му с датския Мидтиланд изтече. Разстоянието от София до столицата Уелингтън е над 17 000 километра. 

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

Любопитното е, че новозеландският тим се състезава в австралийското елитно първенство (А-лига). Така Краев става първият българин, който ще играе в шампионата на Зеления континент. Договорът е за 2 години, а Божидар взе фланелката с №11.  Имаше няколко оферти за него през лятото, включително и такава за завръщане в Левски. Краев обаче избра австралийско-новозеландската авантюра.

"Офертата от Финикс ме заинтересува. Имах няколко други възможности, но избрах тази. А-Лигата се разширява и става все по-популярна и аз искам да бъда част от нея. Аз съм креативен футболист и моята роля е да вкарвам и асистирам за голове. Амбициран съм да изиграя максимален брой мачове и да помогна на Финикс за високо класиране в лигата", коментира Краев при представянето си.

Божидар Краев обаче няма да е първият българин, подписал с тим от Нова Зеландия. В началото на века за Кавершам (Дюнедин) игра вратарят Георги Градев, понастоящем специалист по спортно право.