ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Родната efbet Лига е на 30-о място сред най-силните футболни първенства в света, посочва  Международната федерация по футболна история и статистика (IFFHS). Данните са за календарната 2023 година.

Класацията се прави на база на резултатите на всичките тимове в първенството, както и представянето на отборите в международните турнири.

През настоящия сезон шампионатът ни е изключително интересен и оспорван, а данните показват, че рейтингът на българските мачове, излъчвани по телевизията, е доста голям.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Еfbet Лига изпреварва първенството на Саудитска Арабия, където играят Кристиано Роналдо и Неймар. Набиращият уж голяма скорост и пълен с пари шампионат е с три места след нас.

Само в Европа българският шампионат ни е 21-и. Ние сме пред Норвегия (35), Северна Ирландия (38), Азербайджан (40) и много други.

Най-силното първенство за миналата година е италианският елит. Серия А прави скок с цели 4 места след доста успешния на клубно ниво сезон. Откакто се води подобна статистика - от 1991 г., италианското първенство за 12-и път е №1.

Английската Висша лига заема второ място и вече шеста поредна година е в подножието на върха.

Трета е испанската Примера. Топ 5 се допълва от първенствата на Бразилия и Германия. В десетката попадат още елитите на Франция, Португалия, Нидерландия, Белгия и Аржентина.